DÜNYA

İyi ki Varsın Yasin Burak Arslan

İyi ki Varsın

Published

on

Medeniyetler tarihinde yaklaşık 7000 yıllık köklü bir tarihe sahip, HATTUŞA-ALACAHÖYÜK gibi Anadolu’nun en eski ve en güçlü uygarlıklarına ev sahipliği yapmış Karadeniz’in İç Anadolu’ya bağlayan eşsiz konumu ve en önemlisi Sanayisini kendi kurarak “ yem, gıda, toprak, kağıt, makine, seramik” gibi pek çok alanlarında hızla gelişen Karadeniz Bölgesinin incisi konumunda Çorum

“İyi ki Varsın” yazı dizimizde, Yiğidin Harman Olduğu diyar 1994 Bursa doğumlu, Bursa’da eğitim hayatına devam ederek ,iş yaşamındaki Mühendislik ve ARGE alanlarında uzmanlaşmış, farkındalıkları ile sektöre renk ve yön veren, Yasin Burak Aslan’ a yer verdim

İlk orta ve lise öğrenimi Bursa’da tamamladıktan hemen sonra, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği, Anadolu Üniversitesi İşletme ve İstanbul Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Arslan ;
Eğitim kariyerinde, İngilizce İşletme yandal mezuniyetine de sahip olması yanında, İstanbul Üniversitesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde de eğitim görmektedir. 3 ileri 1 orta düzeyde toplam 4 yabancı dile sahip isim Yasin Burak Arslan genç yaşına rağmen aldığı birçok ödülle, Avrupa daki birçok Ülkenin dikkatini çekmeyi başarmıştır.
Mühendislik alanlarında da birçok başarıya imza atan genç İş insanımız, genç yaşına rağmen, Dünyanın bir çok ülkesi başta olmak üzere ,Avrupa’da ve ülkemizde de 19 adet ödüle layık görülmüştür.

2000’den fazla iş insanı ve 20’den fazla ülkeyle proje yöneten genç isim birçok dünya basını manşetlerinde yer aldı. Son olarak dünya basının da en başarılı genç isim ve en başarılı mühendis olarak yer aldı. Birçok Basın Kuruluşunda köşe yazarlığı yapmış olan genç isim, sektörel ve siyasi dergilere de, hem kapak hem de konuk olmuştur. Bir çok televizyon kanalı nada konuk olması, onun medyatik özelliğini de ön plana çıkartmaktadır.
Arge, Savunma Sanayi, Mühendislik danışmanlık ve Proje, lojistik alanlarında şirketleri bulunan Arslan’ ın ;
Birçok Sivil Toplum Kuruluşu ,Vakıf ve Kurum ve Kuruluşlarda ; Proje Birim Başkanlığı, Arge Başkanlığı ve Proje Kordinatörlüğü Genel Başkan Yardımcılığı, gençlik kurulu başkanlığı gibi birçok görevlerde bulundu. Her alanda kendini geliştirerek ağır sanayi, makine, savunma sanayi ve tıp alanlarında birçok projeye imza attı .Sosyal projelerde de yer alarak birçok sosyal projelerde de imzası bulunmaktadır.

2000’den fazla iş insanı ve 20 den fazla ülkeyle proje yöneterek birçok dünya basını manşetlerinde yer aldı. Avrupa Araştırma Komisyonları tarafından, şimdiden geleceğin 50 başarılı iş adamı içerisinde görülmektedir. Son olarak dünya basının da en başarılı genç isim ve en başarılı mühendis olarak yer aldı. Bir çok basın kuruluşunda köşe yazarlığı yapan ARSLAN; bir çok sektöreler ve siyasi dergilerde de hem kapak hem de konu oldu.
Arslan Mühendislik Makine ve Kalıp Sanayiyi kurarak sektörde otomotiv, endüstriyel makinalar, enerji vb. sektörde parça imalatı, kalıp imalatı ve sac metal alanlarında hizmet verdi. Yerli ve milli projelerin ülkemize kazandırılması ve ülkemizin dışa bağımlılıktan tamamen kurtarmak adına birçok projenin altına imza attı.

Ülkemizin aktif, dinamik ve üreten bir iş dünyası platformuna ihtiyacı olduğunu düşünerek Kalkınmacı Sanayici İş adamları Derneğini Kısa ismi KALSİAD’ı kurdu.

KALSİAD
Türkiye’nin önde gelen girişimcilerinin ve iş dünyası yöneticilerinin oluşturduğu gönüllü bir iş dünyası kuruluşu olan KALSİAD
Dernek, Türkiye ekonomisini planlı ve bilinçli bir şekilde kalkındırmak için, sanayici ve iş adamlarının, bu alandaki meslek guruplarının birlikteliğini sağlar. Koordineli bir şekilde, bilinçli olarak çalışabilmeleri için dernek bünyesinde toplar, teşkilatlandırır, gelişme ve örgütlenmelerini teşvik eder ve güvenli çalışma ortamları sağlayan bir platform
İş dünyasındaki kuşatıcı konumu itibariyle,ülkemiz insanının, çağın gerektirdiği tüm müspet gelişmelere açık, geleneklerine bağlı, ahlaki değerleri önde tutan bir toplumsal yapıya ulaşmasına yönelik çalışmalarını sürdüren derneğin geniş Vizyoner yapısında ,
“Sanayici ve iş adamları arasında meslek grupları ve icraatları doğrultusunda genç iş adamları ve sektörler bazında komisyonlar, şube ve temsilcilikler kurarak daha etkin iletişim ve birliktelikler oluşması için, kalkınma, kültürel faaliyetler, sosyal yardımlaşmalar yapıyor, sosyal tesisler, lokaller, çay bahçesi, misafirhane, ilgili mevzuatın izin verdiği ölçüde hastane, sağlık ve huzur evleri, aş evleri, eğlence ve dinlenme yerleri, kütüphanelerin açılmasına katkı sağlayarak üyelerine destek için ortak oluyor.

En önemli ise ; İş dünyasının ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımının sağlanması, ilişki ve iletişimlerinin güçlendirilmesi, iş potansiyellerinin oluşturulması amacıyla önemli dış pazarlarda ve ticari bloklarda temsilcilikler açarak ve çalıştay oluşumuna katkı sağlaması ile bilinmesidir.
Son olarak da demir çelik sektörüne ve metalurji sektörüne hizmet veren Arsmetalürji Makine İmalat Sanayi Ticaret firmamı kuran Yasin Burak Arslan ;
Ağır sanayinin hem kalkınmada hem de güçlü ekonomi modelinde en önemli faktör olarak yer alacağının kuşkusuz farkındaydım ve hep de bunu savundum. Her zaman dile getirdiğim üzere KALSİAD çok ama çok önemli bir kuruluş. Hem büyük hem de doğru işlerin altında KALSİAD ile imzamız var. İhracatımızda en önemli faktör olarak KALSİAD önemli noktada yerini almış durumdadır. Demektedir.

GENÇ MÜHENDİSTEN YENİ PROJELER YOLDA .
Metalurji Sektörünün parlayan yıldızı genç mühendis Yasin Burak Arslan genç mühendislere, işsiz mühendislere, piyasadaki mühendislere, ne yapmakta kararsız olan mühendisler için çok güzel projeleri olduğunu açıkladı.
Yasin Burak Arslan, bazı ülke medyalarında kendisini eleştiren haberler çıktığını, bazı ülkelerde ise destek gördüğünü belirterek, yurt dışında kendisini da yakın takip edenlerin bulunduğunu söyledi. Arslan şöyle konuştu: “Yakın zamanda işleve geçecek ve gerçekten güzel işler başaracağız. Benim zamanım veya benden sonra gelecek olan gençler artık bir nebze de olsa sıkıntı çekmeyecek ve tam donanımlı genç mühendis yetişimine büyük katkı sağlayacağım. Siyasi büyükler, sanayiciler, akademisyenler el ele vererek bu büyük projeyi aktif hale getireceğim. Bir yandan da uygulamalı eğitiminde bir basamağı olacağım. Yerli üretim günden güne artmakta olup artık yetişmiş ara elemana ve yetişmiş, iyi donanımlı mühendise de çok ihtiyaç var ve ben bu projemle bu sorunları büyük ölçüde ortadan kaldıracağım.
Biliyoruz ki Yasin Burak Arslan, başarılarının büyük bir azim ve dirayetin sonucunda olduğunun idraki içerisinde. İnanıyoruz ki yeni ve daha büyük başarılar için hizmetlerine devam edecek,

Yaklaşık 10 yıldır Mühendislik başta olmak üzere , insan kaynakları, sosyal iletişim ve kişisel gelişim alanlarında konusu insan olan eğitimler, organizasyonlar, seminerler, toplantı ve sempozyumlar gibi sayısal sosyal aktiveler düzenleyerek ve STK organizasyonlarına katılarak sosyal yaşamda adından söz ettirmiştir. İş hayatındaki ve sosyal yaşamdaki tüm bu koşuşturmanın yanı sıra kişisel gelişim danışmanlığı da yapmaktadır.

“Çok çalışmak, maksimum düzeyde tasarruf etmek zorundayız,” diyen Arslan ;
sözlerini şu anlamlı satırlarla bitiriyor:

“Artık üretmeden tüketme dönemini kapatmak zorundayız. Bilişim ve Teknoloji çağındayız Önemli bir kuşak olan Z Kuşağı var. Artık, daha fazla üretmek ama katma değeri yüksek ürünler ve fikirler üreterek, uluslararası pazarda rekabet etmek zorundayız. Ar-ge’ye, inovasyona yatırım yapmak, orta ve yüksek teknolojili ürünlerle ihracatımızı arttırmak durumundayız. İşsizliğin panzehiri girişimciliktir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi girişimci olma konusunda teşvik etmeliyiz, girişimci ruhlu insanlarımızın elinden tutmalıyız. Ve en önemlisi de birlik ve beraberlik duygumuzu, dayanışma ve kardeşlik ruhumuzu kaybetmeden ülkemiz için, geleceğimiz için tek yürek olmalıyız…”

Sevgili okurlarım! Yakınımda olan olmayan, tanıdığımız, yolumuzun kesiştiği, kulağımıza çalınan işini iyi yapan insanları sizlere de tanıtmak, onların başarılarını paylaşmak üzere çıktım bu yola. Ne iş yaparlarsa yapsınlar, işlerini iyi yapan insanlara sonsuz saygı ve sevgi duyuyorum. İyi insanların örnek alındığı iyi işlerin yapıldığı adil ve etik bir iş hayatı için biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.

Bütün bu vasıfları taşıyan değerli ağabeyim, kıymetli ve başarılı iş insanına, “İyi ki varsın Yasin Burak Arslan diyorum.

Levent Kandemir

Genç Diplomat

Exit mobile version